Napísal/a: Adria Gold / 23.03.2020
Sorbet
Špeciálne mrazený výrobok, ktorý neobsahuje žiadne mliečne prísady. Jedná sa teda o bezlaktózové výrobok. Hlavnou zložkou sorbetu je ovocná šťava, cukor a voda, pričom sorbet by mal obsahovať minimálne 25% ovocia.
Príprava sorbetu
Sorbet ako taký je veľmi náročný ako na prípravu, tak na kvalitu použitých surovín vzhľadom na to, že použité ovocie je spolu s cukrom jediná ingrediencie, ovplyvňujúce jeho chuť. Šľahanie zmesi ľadu a ovocné šťavy dodáva sorbetu ľahkosť a šťavnatosť, ktorá človeka v horúcich letných mesiacoch zaručene osvieži.
Sorbet mal pôvodne čisto tráviace funkciu: z tohto dôvodu bol často podávaný po náročných jedlách, aby sa "vyčistilo poschodie".
Ako už bolo spomenuté, sorbet je ovocný, mrazený, bezlaktózové dezert z ovocnej šťavy, cukru a vody a jeho konzistencia je hrubšia a šťavnatejšie. Zmrzlina je na rozdiel od sorbetu mrazený mliečny výrobok zo zmesi smotany alebo mlieka, cukru, vajec a ďalších prísad. Tým dáva zmrzline krémovejšia a hladšie konzistenciu.
Copyright © 2024 - created in Zlin by WebooAll rights reserved