Napísal/a: ADRIA GOLD / 15.01.2019
Päťdielna séria článkov vám prezradí rady a tipy, ako byť skvelým zmrzlinárom a mať ukážkovú prevádzkareň.
Čo si budeme nahovárať, hygiena je nevyhnutná ako pre samotného človeka, tak pre potravinársky priemysel.
Pred umiestnením zmrzlín do vitríny a zahájením predaja vykonajte evidenciu dátumu a času otvorenia každej zmrzliny do zošita. Pokiaľ k vám zavítajú kontrolné orgány, zošit vám príde vhod.
Na vitríne majte k dispozícii nádobku s vodou a savou utierku. Pravidelne meňte vodu v nádobke a utierku perte v čistej vode. Ak už nevyzerá hygienicky vhodne, vezmite utierku novú. Čo sa týka porcovacích klieští, tie musia byť vždy čisté. Preto je pravidelne oplachujte v nádobke s vodou a oklepte do savé utierky.
Najdôležitejšie je, aby ste NIKDY nebrali kornútok priamo do holých rúk, hoci ich máte umyté. Tu sú možnosti, ktoré môžete vo svojich prevádzkach praktizovať:
a) použite kornútky s papierovým návlekom,
b) silikónové puzdro,
c) hygienické rukavice,
d) alebo servítku.
Robíte všetky tri kroky? Veľmi dôrazne ich odporúčame dodržiavať.
V budúcom týždni sa spoločne pozrieme na to, ako vytvoriť skvelý vizuálny dojem.
Copyright © 2024 - created in Zlin by WebooAll rights reserved