telefón

vyhľadávanie


menu

Čakajte, odosielam...

Zmrzlinár: I. Hygiena

Napísal/a: ADRIA GOLD / 15.01.2019

hl. obrazek novinky

Päťdielna séria článkov vám prezradí rady a tipy, ako byť skvelým zmrzlinárom a mať ukážkovú prevádzkareň.

Čo si budeme nahovárať, hygiena je nevyhnutná ako pre samotného človeka, tak pre potravinársky priemysel.

NA ČO VŠETKO však potrebné brať PRI MANIPULÁCII SE ZMRZLINOU?

1) Evidencia otvorenie vaničky

Pred umiestnením zmrzlín do vitríny a zahájením predaja vykonajte evidenciu dátumu a času otvorenia každej zmrzliny do zošita. Pokiaľ k vám zavítajú kontrolné orgány, zošit vám príde vhod.

2) Kliešte na porciovanie zmrzliny

Na vitríne majte k dispozícii nádobku s vodou a savou utierku. Pravidelne meňte vodu v nádobke a utierku perte v čistej vode. Ak už nevyzerá hygienicky vhodne, vezmite utierku novú. Čo sa týka porcovacích klieští, tie musia byť vždy čisté. Preto je pravidelne oplachujte v nádobke s vodou a oklepte do savé utierky.

3) Zmrzlinový kornútok

Najdôležitejšie je, aby ste NIKDY nebrali kornútok priamo do holých rúk, hoci ich máte umyté. Tu sú možnosti, ktoré môžete vo svojich prevádzkach praktizovať:

a) použite kornútky s papierovým návlekom,
b) silikónové puzdro,
c) hygienické rukavice,
d) alebo servítku.

Robíte všetky tri kroky? Veľmi dôrazne ich odporúčame dodržiavať.

V budúcom týždni sa spoločne pozrieme na to, ako vytvoriť skvelý vizuálny dojem.

Nezáväzný dopyt

alebo nám zatelefonujte

+421 915 811 376