Napísal/a: ADRIA GOLD / 15.02.2019
Sortiment SPECIAL, Limitovaná edícia, Plus či Grande (zdobené zmrzliny) nedávajte do rovnakej vitríny so zmrzlinami Eccellente (rovné, nezdobené vane). Kombinácia oboch typov vo vitríne nepôsobí pre zákazníka atraktívne.
Pri rozmiestnení zmrzlín vo vitríne je potrebné postupovať tak, aby bol vytvorený kontrast farieb na účel priaznivého vizuálneho dojmu. Snažte sa teda nedávať vedľa seba svetlé, tmavé alebo odtieňovo podobné vane.
Zmrzliny musí vyzerať čerstvo a čisto po celú dobu predaja. Zmrzliny SPECIAL, Limitované edície, Plus a Grande dozdobte vhodnými surovinami podľa svojej vlastnej predstavivosti. Pravidelne kontrolujte stav zmrzlín a dozdobujte podľa potreby.
Zmrzliny, ktoré ste už raz dali do vitríny, nedávajte naspäť do mrazničky a potom opäť do vitríny. Mohlo by dôjsť k ich kryštalizácii zapríčinené teplotnými šokmi.
Bežná spotrebný obrátka jednej vaničky v vitríne je cca 1-3 dni podľa druhu. Zmrzliny by mali byť vypredané do 7 dní od umiestnenia do vitríny.
Ak zaregistrujete po uplynutí 2-3 dní, že niektorý druh nie je zákazníkmi toľko žiadaný, použite ho do pohárov, ľadovej kávy alebo zmrzlinových nápojov. Prípadne odporúčame dať túto vaničku do akcie, nech sa čo najskôr dopredať.
V opačnej prípade môže totiž nastať situácia, kedy povrch zmrzliny vyzerá zoxidované a okoralý. Riešenie?
Použite cukrársku stierku, vďaka ktorej odstránite okoralý vrstvu z povrchu zmrzliny, a vykonajte dozdobenie vhodnou ingrediencií alebo toppingom.
cukrársky stierkou priebežne odstraňujte zvyšky zmrzlín zo stien a dna vaničky, než zaschnú. Natlačte je dopredu ku zvyšné zmrzline. POZOR! Z hygienických dôvodov nepoužívajte pre čistenie vaničiek utierku ani handru.
Copyright © 2024 - created in Zlin by WebooAll rights reserved